یکشنبه ۲۵ آذر ۱۴۰۳ |۱۳ جمادی‌الثانی ۱۴۴۶ | Dec 15, 2024

حضرت آیت‌الله مکارم شیرازی با انتقاد از رد و بدل شدن برخی نامه‌ها بین سران قوا، گفتند: در شرایطی که مشکلاتی وجود دارد و مسئولان باید به آنها بپردازند، نامه‌هایی بین آنان رد و بدل می‌شود که تنش‌آفرین است!؛ به عقیده من در این شرایط ایجاد تنش حرام است.

به گزارش خبرگزاری حوزه، این مرجع تقلید، امروز سوم آبان ماه، در درس خارج فقه خود، در مسجد اعظم قم با اشاره به رد و بدل شدن برخی نامه‌های تنش آفرین بین سران قوا، اظهار داشتند: در شرایطی زندگی می‌کنیم که مشکلاتی وجود دارد و مسئولان باید به آنها بپردازند، اما نامه‌هایی بین آنان رد و بدل می‌شود که تنش‌آفرین است!؛ به عقیده من در این شرایط ایجاد تنش حرام است.

 * به توصیه های رهبری عمل کنید

ایشان تصریح کردند: رهبر معظم انقلاب بارها مسئولان را از کارهای تنش‌آفرین نهی کرده‌اند،  اما باز هم این مسئله اتفاق می افتد، آن هم برای مسائلی که قابل حل شدن است و اگر هم حل نشود، مشکلی ایجاد نمی‌کند.

این مرجع تقلید به مسئولان توصیه کردند: به دنبال مسائل اصلی باشید و مسائل غیراصلی را رها کنید؛ مسئله گرانی، تحریم، تنگناها اقتصادی و مشکلات اخلاقی را حل کنید.

 * سوء استفاده دشمنان از نامه پراکنی مسئولان

حضرت آیت‌الله مکارم شیرازی با اشاره به سوء‌استفاده رسانه‌های غربی و دشمنان از این نوع رفتارها، گفتند: رسانه‌های خارجی غوغا و تحلیل‌ می‌کنند که قوای مملکت به جان هم افتاده‌اند و جمهوری اسلامی به سمت بی‌ثباتی پیش می‌رود.

ایشان تصریح کردند: در اطراف ایران یک جایی پیدا نمی‌کنید که امن باشد، تنها کشور امن، جمهوری اسلامی ایران است که دشمن با تمام تلاش فشار می‌آورد آن را نا امن کند؛ البته تاکنون نتوانسته و نخواهد توانست.

 *  در جلسات خصوصی اختلافات را حل کنید

معظم‌له یادآور شدند: چرا با این وضع و پرداختن به کارهای غیراصلی تنش به جامعه وارد می‌کنید؛ برادران عزیز در جلسات خصوصی اختلافات را حل کنید و اگر هم حل نشود، آسمان به زمین نمی‌‌آید.

 * به جای مسائل حاشیه ای به سراغ مشکلات اصلی بروید

ایشان به مسئولان یادآور شدند: مراجع هم در این شرایط مسئولیت دارند در مواقع مختلف تذکر بدهند، من هم وظیفه خود می‌دانم تذکر بدهم؛ توصیه می کنم به جای مسائل حاشیه ای به سراغ مشکلات اصلی بروید.

حضرت آیت‌الله مکارم شیرازی با بیان این که خداوند صراط مستقیم را به ما نشان داده و  نباید راه را چپ و عوضی برویم، اظهار داشتند: از خدا می‌‌خواهم که به همه ما هوش و درایت کافی و توجه به مسائل اصلی از غیراصلی و طریق حل مشکلات را بیاموزد.

ایشان در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به حدیثی از امام هادی (ع) به تفاوت اعمال با اموال اشاره کردند و گفتند: شخصیت ظاهری مردم به مال و ثروتشان است؛ در حالی که در قیامت شخصیت انسان به اعمالش است.

معظم‌له بیان داشتند: کسب اموال مشکلاتی دارد و به آسانی به دست نمی‌آید و باید برای دستیابی به آن زحمات زیادی  متحمل شد.

 * سودجویی برخی در بازار ارز

این مرجع تقلید افزودند: امروز برخی افراد سودجو در بازار ارز مصالح ملت را فدا می‌کنند، شخصیت خود را زیرپا می‌گذارند و وجدان خود را سرکوب می کنند تا اموال زیادی به دست آورند!

حضرت آیت‌الله مکارم شیرازی با اشاره به این که نگهداری از اموال و هزینه کردن آن یکی دیگر از مشکلات انسان است، اظهار داشتند: انسان هنگام مرگ نمی‌تواند این همه مال و ثروت را که با زحمت به دست آورده، رها کند.

ایشان اضافه کردند: حساب و کتاب در روز قیامت از دیگر مشکلات اموال است؛ زیرا خداوند بدون حساب و کتاب از هیچ چیز نمی گذرد.

این مرجع تقلید به اعمال انسان اشاره کردند و گفتند: اعمال همانند اموال مشکلاتی دارد، لکن هر چه انسان اعمال بیشتری را انجام بدهد، خوشحال تر است؛ چرا که ثواب زیادی نصیب او می‌شود؛ البته حفظ اعمال مشکل است، چون نباید با ریا انجام شود.

 * نگاه اسلام به مال و ثروت

ایشان در پایان با بیان این که اسلام که نظام ارزشی را بیان کرده است، گفتند: در دنیای امروز افراد و کشورهایی که مال بیشتر دارند، به خود می‌بالند، اما اسلام می‌گوید مال و ثروت خوب است و مقدمه و ابزاری برای اعمال نیک است؛ بنا براین آنچه برای انسان مهم است، اعمال است، نه اموال.

 

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha